Via de link hierboven vind je portretten van onze MESO-teamleden.
Klik op de buttons hierboven om naar de betreffende pilot-pagina te gaan.
Klik op bovenstaande button om naar de eerste MESO-praktijk te gaan: de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet, waar deze vorm van zorg ontwikkelt en opgezet is.
In het kort
In het MESO-project wordt in drie pilot-praktijken MESO-zorg verleend naar voorbeeld van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet te Velp. Deze pilots zijn zorgvuldig gekozen. MESO-zorg realiseren in drie verschillende regio’s en dus drie verschillende contexten geeft veel inzicht in de vraag of en zo ja hoe, MESO-zorg betekenisvol voor de ouderenzorg in Nederland kan zijn.
De pilots
Landelijk zijn er nu drie MESO-zorg-pilots in drie gemeenten die onderling (veel) van elkaar verschillen. Zo is Tiel een plattelandsgemeente, kent Zoetermeer kleinestadsproblematiek en is Rotterdam-Ommoord een stadswijk met een groot aantal ouderen. De zorgverzekeraar waar men in hoofdzaak mee werkt, verschilt per gemeente. Verder is de POGB, de praktijk van Ester Bertholet, een zelfstandige praktijk. De drie pilotpraktijken verlenen alle drie MESO-zorg via een samenwerkingsverband tussen een eerstelijns gezondheidscentrum en een of meerdere VVT-organisaties e/o Thuiszorgorganisaties.
Begeleiding en onderzoek
Tijdens de pilotfase krijgen de organisaties intensieve begeleiding van Stichting MESO. Op basis van een onafhankelijke onderzoek kunnen we de resultaten van de pilots delen. Mede in opdracht van VWS wil Stichting MESO, net als andere stakeholders zoals NZa, zorgverzekeraar Menzis en andere verzekeraars, immers weten of en hoe het werk om MESO-zorg op andere plaatsen mogelijk te maken.