Header figuur
Header figuur

MESO (in de) media

MESO Animatie
Februari 2021
Dit filmpje legt uit wat MESO-zorg inhoudt.
U kunt op deze website ook meer lezen over MESO-patiëntenzorg of bijvoorbeeld de effecten van deze zorg.
Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

 

Nieuwsbrief ECT over start MESO in Tiel
September 2020
Het MESO-team is in Tiel met de eerste patiënten gestart. Het Eerstelijns Centrum Tiel schreef hierover in hun nieuwsbrief en stelde daar ook het MESO-team voor.

 

‘Ester Bertholet’ in Zorgvisie
Maart 2020
Zorgvisie
schreef een uitgebreid artikel over MESO-zorg in de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet.

 

Podcast ‘De juiste zorg op de juiste plek’
Maart 2020
Op 27 maart is de podcast “De juiste zorg op de juiste plek” vanuit Branddocters Mixe live gegaan.
Een podcast met hoogleraar Acute Ouderenzorg Bianca Buurman en specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet. Luister de podcast hier.

 

Zembla filmt bij Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet
Februari 2020
Is dit de ouderenzorg van de toekomst? Met die titel maakte onderzoeksprogramma Zembla (BNNVARA) een reportage over de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet en de werkwijze van MESO-zorg. Het belang van multidisciplinaire samenwerking wordt mooi benadrukt. En ook onze lange zoektocht naar structurele financiering wordt duidelijk neergezet. Hopelijk geeft deze reportage onze zoektocht een flinke duw in de goede richting! Bekijk hier de uitzending.

 

Ouderen en pillen: ‘Wees zorgvuldig en gebruikersvriendelijk’
Oktober 2019
De meeste patiënten die in de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet (POGB) gezien worden, houden niet van het slikken van pillen. Het maakt hun onrustig om er steeds aan te moeten denken en een aantal patiënten geeft aan zich door medicatiegebruik ‘meer patiënt’ te voelen dan zonder. Dat maakt Ester Bertholet (SO) vaak mee. In het Pharmaceutisch Weekblad doet zij een pleidooi: evalueer medicatiegebruik bij ouderen zorgvuldig en overweeg om hier vaker wat meer gebruikersvriendelijk mee om te gaan. Oók als daardoor een patiënt misschien niet volledig optimaal behandeld wordt op ziekteniveau.

 

Werkbezoek minister De Jonge van Volksgezondheid aan de POGB en Ons Raadhuis
April 2019
De Praktijk Ouderengeneeskunde haalde onlangs het nieuws vanwege een werkbezoek van minister De Jonge van Volksgezondheid. Bekijk in bij Rheden nieuws.nl een impressie van dit werkbezoek. Ook De Gelderlander schreef een artikel over het bezoek.
Minister de Jonge zelf over dit bezoek op zijn LinkedIn-pagina:

“In Velp bezocht ik de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet en Ons Raadhuis. Huisartsen kunnen patiënten hier naartoe verwijzen om tot een op maat gemaakt zorgplan te komen. Zo kunnen ouderen langer thuis blijven wonen met een hogere kwaliteit van leven, zonder de directe tussenkomst van een ziekenhuis. Dat kan alleen door goede samenwerking tussen en mét het lokale zorgnetwerk (zoals huisartsen en wijkverpleegkundigen). En door echt te kijken naar wat de patiënt nodig heeft. Een unieke en mooie manier van (samen)werken die daarnaast grote voordelen kent, want het leidt tot minder ziekenhuisopnames en operaties, minder medicatie, ouderen hebben vaak minder langdurige zorg nodig, én de patiënt kan langer met een hogere kwaliteit van leven thuis blijven wonen. Samen met verzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorginstituut Nederland en oprichter Ester Bertholet gaan we kijken of we op meer plekken in Nederland op deze manier kunnen gaan werken.”  

 

‘Verpleeghuiszorg aan huis werkt goed’
Januari 2019
Plus magazine
vroeg aan vijf artsen, gespecialiseerd in kanker, hartchirurgie, migraine, COPD en ouderengeneeskunde: Waar kijken zij naar uit in 2019? Bekijk hier de reactie van Ester Bertholet, grondlegger van MESO-zorg.

 

Medisch Contact Nummer over Velp
Juni 2018
Dit nummer van Medisch Contact gaat over de gezondheidszorg voor een sterk vergrijsde populatie zoals in Velp.
Uit het artikel: “De zorgprofessionals in Velp en de zorginstellingen eromheen, zoals ziekenhuis Rijnstate, maken dagelijks mee wat het vergt als zoveel patiënten zo oud zijn.
Creatieve oplossingen, zoals de vestiging van een praktijk ouderengeneeskunde in de eerste lijn en samenwerking met de tweede lijn, zoals met de geriater en neuroloog, zijn prachtige én succesvolle initiatieven, zoals er in den lande ongetwijfeld meer zijn en komen.”

 

‘Je kunt niet in de eerste lijn werken zonder geriatrische kennis’
Mei 2018
De Eerstelijns
schreef over het ontstaan, de effecten en de financiering van MESO-zorg. Lees het artikel hier.

 

Brochure ‘De veertien kernpunten van onze aanpak’
April 2016
In deze brochure vindt u de veertien kernpunten die de aanpak van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet tot een succes maken.

 

Artikel Bijblijven ‘Kernelementen en resultaten van MESO in Velp’
November 2015
Op 24 november 2015 verscheen dit artikel over de indrukwekkende resultaten van de Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde (MESO-zorg) in Velp in Bijblijven. Herma Barnhoorn (directeur Stichting Een Plus Samenwerking Velp) en Ester Bertholet (Specialist Ouderengeneeskunde en praktijkhouder te Velp) vertelden hierin uitgebreid over de unieke elementen en resultaten van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet.

 

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO