Header figuur
Header figuur

MESO Downloads

Onderzoeksrapport ‘Herhaalbaarheid MESO-zorg in drie andere regio’s’
Januari 2023
Onderzoeksbureau Significant heeft tussen 2020 en 2022 onderzoek gedaan in de drie MESO-pilots. Zij deed zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek op basis waarvan zij heeft vastgesteld dat de herhaalbaarheid van de resultaten van Velp in deze pilots is aangetoond. Met andere woorden ook onder andere omstandigheden is het mogelijk positief effect te behalen op alle vier de quadruple aim aspecten. In het onderzoeksrapport laten ze zien wat de resultaten zijn, hoe deze zijn opgehaald en welke conclusies te trekken zijn.

In een tweetal factsheets zijn de resultaten in kaart gebracht. Een samenvatting en het gehele onderzoeksrapport zijn beschikbaar.

 

MESO Animatie
Februari 2021
Dit filmpje legt uit wat MESO-zorg inhoudt.
U kunt op deze website ook meer lezen over MESO-patiëntenzorg of bijvoorbeeld de effecten van deze zorg.
Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

 

Medisch Contact Nummer over Velp
Juni 2018
Dit nummer van Medisch Contact gaat over de gezondheidszorg voor een sterk vergrijsde populatie zoals in Velp.
Uit het artikel: “De zorgprofessionals in Velp en de zorginstellingen eromheen, zoals ziekenhuis Rijnstate, maken dagelijks mee wat het vergt als zoveel patiënten zo oud zijn.
Creatieve oplossingen, zoals de vestiging van een praktijk ouderengeneeskunde in de eerste lijn en samenwerking met de tweede lijn, zoals met de geriater en neuroloog, zijn prachtige én succesvolle initiatieven, zoals er in den lande ongetwijfeld meer zijn en komen.”

 

Brochure ‘De veertien kernpunten van onze aanpak’
April 2016
In deze brochure vindt u de veertien kernpunten die de aanpak van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet tot een succes maken.

 

Artikel Bijblijven ‘Kernelementen en resultaten van MESO in Velp’
November 2015
Op 24 november 2015 verscheen dit artikel over de indrukwekkende resultaten van de Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde (MESO-zorg) in Velp in Bijblijven. Herma Barnhoorn (directeur Stichting Een Plus Samenwerking Velp) en Ester Bertholet (Specialist Ouderengeneeskunde en praktijkhouder te Velp) vertelden hierin uitgebreid over de unieke elementen en resultaten van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet.

 

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO