Header figuur
Header figuur

MESO Tiel

In september 2020 is pilotlocatie Tiel gestart met het verlenen van MESO vanuit een eigen praktijk in het Eerstelijns Centrum Tiel (ECT). De MESO-praktijk is een samenwerking tussen Stichting Zorgcentra Rivierenland (SO’s), Santé Partners (geriatrie verpleegkundigen) en het ECT (secretaresse). De samenwerking tussen huisartsen en SO’s bestond met de consultfunctie al in Tiel, maar heeft met de komst van MESO een uitbreiding en verdieping gekregen. Het ECT bestaat uit 4 teams, verdeeld in 9 praktijken. Hier zijn 25 huisartsen werkzaam die allen meedoen aan MESO.

Het team
Momenteel vormen 2 SO’s, 2 verpleegkundigen en een secretaresse het MESO-team, van wie alleen een van de verpleegkundigen bij de start van de pilot al betrokken was. In omvang is het team hetzelfde gebleven. Een van de verpleegkundigen in Tiel heeft de geriatrie specialisatie afgerond, de andere verpleegkundige is hiermee bezig. Beide verpleegkundigen zijn ook bij Santé Partners werkzaam in een andere functie (wijkverpleegkundige en klantenservice). De SO’s hebben naast MESO ook andere werkzaamheden bij SZR, waaronder het doen van consulten in de eerste lijn.

Financiering
De pilot in Tiel wordt gefinancierd op basis van de beleidsregel experimenten in de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP) en de beleidsregel Innovatie voor Kleinschalige Experimenten. De preferente zorgverzekeraar in Tiel is Menzis. Daarnaast had Tiel eerder budget voor het includeren van ouderen met een Wlz-indicatie, via SZR en het zorgkantoor. Er zal nieuw overleg plaatsvinden met het zorgkantoor over financiering voor MESO-zorg voor deze groep.

Contactgegevens MESO Praktijk Ouderengeneeskunde Tiel
De MESO-praktijk is op dit moment geopend op maandag en donderdag en dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17 uur.
De praktijk is gevestigd in het Eerstelijns Centrum Tiel.

Bezoek en correspondentie
Dodewaardlaan 5.09
4006 EA te Tiel
T (0344) 227151
E meso@ecttiel.nl. 

Meer lezen:

Interview Jos (SO)

Interview Lineke (secr)

Interview Inga (SO) en Tessa (vpk)

Interview Rianne (vpk)

Interview Tiel september 2021 ‘Één jaar MESO in Tiel’

Website MESO Tiel

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO