Header figuur
Header figuur

MESO Rotterdam

In december 2021 is pilotlocatie Rotterdam (wijk Ommoord) gestart met het verlenen van MESO-zorg vanuit gezondheidscentrum Ommoord. Stichting Zonboog ondersteunt de MESO-praktijk op het vlak van huisvesting, personeel, financiën, ICT en organisatie. Ook zorginstelling Laurens stelt personeel beschikbaar voor MESO.

De MESO-praktijk beschikt op de eerste verdieping van het gezondheidscentrum over een behandel- en vergaderkamer. Het MESO-team kan bovendien gebruikmaken van werkruimtes van zorginstelling Laurens in de wijk Ommoord. Alle huisartsen die gevestigd zijn in het gezondheidscentrum kunnen naar de MESO-praktijk doorverwijzen.

Het team
Het MESO-team in Rotterdam bestaat uit twee SO’s, twee wijkverpleegkundigen en een secretaresse. Één SO en één verpleegkundige zijn vanaf de start van de pilot betrokken. Alle SO’s en verpleegkundigen zijn gedetacheerd vanuit zorginstelling Laurens. Alle MESO-teamleden hebben naast hun werk in het MESO-team ook andere werkzaamheden: beide SO’s doen onder andere consulten in de eerste lijn, de twee wijkverpleegkundigen hebben ook een rol in de wijkverpleegkundige-teams en de secretaresse is in dienst bij gezondheidscentrum Ommoord waarvoor zij ook administratieve werkzaamheden verricht. 

Financiering
Ten aanzien van de financiering van de zorgkosten binnen het MESO project is er voor Rotterdam in vergelijking met Velp en de andere twee pilotlocaties een belangrijk verschil. Namelijk geen financiering van een integraal tarief vanuit de Experimentruimte van de GZSP. In Rotterdam is Zilveren Kruis de preferente verzekeraar en dus de aangewezen partij voor het afsluiten van de eerste overeenkomst voor de vergoeding van MESO. Zilveren Kruis heeft echter als algemeen beleid dat zij geen integraal traject tarief, gebaseerd op gemiddelde inzet voor de eerste lijn, overeenkomt.
Met Zilveren Kruis is afgesproken dat de kosten in Rotterdam zoveel mogelijk ten laste van bestaande Zvw en Wlz betaaltitels gebracht worden. Door toevoeging van budget uit Innovatie en Kwaliteit gelden van stichting Laurens én vergoeding in de vorm van een S3 prestatie kan met hetzelfde budget als in Velp, Tiel en Zoetermeer MESO-zorg geleverd worden.

Contactgegevens MESO Praktijk Ouderengeneeskunde Ommoord Rotterdam
De MESO-praktijk is geopend op dinsdag en donderdag en op alle werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur. Als u de MESO praktijk belt, krijgt u eerst een huisarts assistente van het gezondheidscentrum. Zij brengt u vervolgens in contact met het MESO-team.
De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Ommoord.

Bezoek en correspondentie
Briandplaats 15
3068 JJ te Rotterdam
T: 010 286 2474
E: meso.gcommoord@zonboog.nl 

Meer lezen:

Interview Laurien (vpk) en Wilma (SO) april 2023

Interview Johanneke (vpk) maart 2023

Interview Anne (SO) september 2022

Interview Rotterdam december 2021

 

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO