Header figuur
Header figuur

MESO Zoetermeer

De MESO-praktijk Ouderengeneeskunde Seghwaert in Zoetermeer is gestart in oktober 2020 en georganiseerd vanuit EerstelijnsZorg Zoetermeer (EZZ). De MESO-praktijk is voor wat betreft de inzet van SO’s een samenwerking tussen Goudenhart (WelThuis),  WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en EZZ. De geriatrie verpleegkundigen zijn in dienst van de EZZ en gedetacheerd in huisartsenpraktijken en de MESO-praktijk Seghwaert. De secretaresse is in dienst van de EZZ.

Zeven huisartsenpraktijken in de wijk Seghwaert kunnen ouderen doorverwijzen naar de MESO-praktijk (Zoetermeer heeft samen met Benthuizen 54 huisartsenpraktijken in 11 gezondheidscentra).

Team Zoetermeer
Het MESO-team in Zoetermeer bestaat uit drie SO’s, twee geriatrie verpleegkundigen, een verpleegkundig specialist en een secretaresse. Alle medewerkers uit het team hebben naast MESO ook andere werkzaamheden. Twee SO’s zijn op verzoek van EZZ aangedragen voor MESO door twee VVT-organisaties die ook betrokken zijn bij de SO-consultatiefunctie in Zoetermeer. Een van de SO’s is naast MESO ook de te consulteren SO in de wijk Seghwaert en een andere wijk in Zoetermeer en werkt daarnaast bij twee VVT-organisaties. Een andere SO werkt als zzp’er bij diverse zorginstellingen. Een van de geriatrie verpleegkundigen is naast MESO ook werkzaam als praktijkverpleegkundige ouderenzorg in een aantal van de huisartsenpraktijken in Seghwaert. Zij vervult dus een dubbelrol binnen deze praktijken. De tweede MESO geriatrie verpleegkundige werkt eveneens als praktijkverpleegkundige ouderenzorg in huisartsenpraktijken, echter buiten de wijk Seghwaert. De huidige secretaresse is naast haar werkzaamheden binnen MESO zelfstandig verslaggever.

Financiering
De pilot in Zoetermeer is in oktober 2020 gestart en werd tot eind 2020 gefinancierd door volgbeleid van alle zorgverzekeraars op basis van de Beleidsregel Innovatie. Begin 2021 is de overstap gemaakt naar financiering op basis van de beleidsregel experimenten in de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP). De preferente zorgverzekeraar in Zoetermeer is CZ. Het is niet mogelijk om patiënten met een Wlz-indicatie zonder behandeling naar MESO te verwijzen.

Contactgegevens MESO Praktijk Ouderengeneeskunde Seghwaert Zoetermeer
De MESO-praktijk is van maandag tot en met donderdag geopend en deze dagen telefonisch bereikbaar van 09.00-12.00 uur.
De praktijk is gevestigd in het gezondheidscentrum Seghwaert.

Bezoek en correspondentie
Parkdreef 350
2724 EZ te Zoetermeer
T 079 200 21 60
meso-ouderengeneeskunde@sgzoetermeer.nl

Meer lezen

Interview Zoetermeer juni 2021

Interview MESO Zoetermeer november 2022 in Denkbeeld

 

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO