Header figuur
Header figuur

MESO Zoetermeer

De MESO-praktijk Ouderengeneeskunde Seghwaert in Zoetermeer is gestart in oktober 2020 en georganiseerd vanuit EerstelijnsZorg Zoetermeer (EZZ). De MESO-praktijk is voor wat betreft de inzet van SO’s een samenwerking tussen WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), een zelfstandig werkende SO en EZZ. De verpleegkundig specialist binnen het team is gedetacheerd vanuit Goudenhart (WelThuis). De geriatrie verpleegkundigen zijn in dienst van de EZZ en gedetacheerd in huisartsenpraktijken en de MESO-praktijk Seghwaert/Noordhove. Ook de secretaresse is in dienst van EZZ.

Zeven huisartsenpraktijken in de wijk Seghwaert en sinds oktober 2023 ook drie huisartsenpraktijken in de wijk Noordhove kunnen ouderen doorverwijzen naar de MESO-praktijk.

Team Zoetermeer
Het MESO-team in Zoetermeer bestaat uit twee SO’s, twee geriatrie verpleegkundigen, een verpleegkundig specialist en een secretaresse. Bijna alle medewerkers uit het team hebben naast MESO ook andere werkzaamheden. Eén SO is in dienst van de EZZ. Zij werkt 1 dagdeel per week vanuit GC Noordhove en de overige tijd vanuit GC Seghwaert. De andere SO werkt naast MESO ook bij WZH. Een van de geriatrie verpleegkundigen is naast MESO werkzaam als praktijkverpleegkundige ouderenzorg in een huisartsenpraktijk in Zoetermeer. De tweede MESO geriatrie verpleegkundige werkt volledig voor MESO. De verpleegkundig specialist is in dienst bij Goudenhart en werkt naast MESO voor het geriatrisch revalidatiecentrum InBeweging.

Financiering
De pilot in Zoetermeer is in oktober 2020 gestart en werd tot eind 2020 gefinancierd door volgbeleid van alle zorgverzekeraars op basis van de Beleidsregel Innovatie. Begin 2021 is de overstap gemaakt naar financiering op basis van de beleidsregel experimenten in de Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen (GZSP), vallend onder de Zvw. De preferente zorgverzekeraar in Zoetermeer is CZ. Het is, dankzij samenwerking met CZ Zorgkantoor, sinds november 2023 ook mogelijk om patiënten met een Wlz-indicatie van wie de huisarts hoofdbehandelaar is naar MESO te verwijzen.

Contactgegevens MESO Praktijk Ouderengeneeskunde Seghwaert Zoetermeer
De MESO-praktijk is van maandag tot en met donderdag geopend en deze dagen telefonisch bereikbaar van 09.00-12.00 uur. De praktijk is gevestigd in het gezondheidscentrum Seghwaert.

Bezoek en correspondentie
Parkdreef 350
2724 EZ Zoetermeer
T 079 200 21 60
meso-ouderengeneeskunde@sgzoetermeer.nl

Locatie Gezondheidscentrum Noordhove
Sullivanlijn 21
2728 BR Zoetermeer

Meer lezen

Interview Sharita (SO) en Interview Gemma (SO)

Interview Matti (secr)

Interview Anke (vpk) en Interview Wanda (vpk)

Interview MESO Zoetermeer november 2022 in Denkbeeld

Interview Zoetermeer juni 2021

 

 

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO