Header figuur
Header figuur

Wat doet Stichting MESO?

Wat doet Stichting MESO?
Stichting MESO is opgericht om gedurende een periode van drie jaar aan de volgende opgaven te werken: starten van drie nieuwe MESO-teams, herhalen van onderzoek en het borgen van kwaliteit en financiering. Van het Ministerie van VWS kreeg zij daarvoor een mooi subsidiebedrag.

Succes van MESO-zorg herhalen
Dat betekent: nieuwe MESO-teams starten in drie gemeenten die veel van elkaar verschillen. Gemeenten die anders zijn dan Velp, waar andere problemen spelen en andere zorgverzekeraars de grootste zijn. Het gaat om de gemeenten Tiel (sept 2020), Zoetermeer (nov 2020) en Rotterdam-Ommoord (start begin 2021).

In de pilots onderzoeken of het lukt eerder behaalde resultaten zoals in Velp te herhalen. Vanuit de stichting en vanuit Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet te Velp de pilots hierbij ondersteunen. We leren in de praktijk en via onafhankelijke onderzoek brengen we de resultaten in beeld.

Borgen van kwaliteit
Eerder onderzoek liet zien dat MESO-zorg in Velp van hoge kwaliteit is. Voor patiënten, collega’s en de gezondheidszorg en dat tegen lagere kosten. In de pilots leren we hoe we op andere plekken naar dezelfde kwaliteit kunnen groeien. We willen hier steeds handiger in worden zodat we straks op meer plekken MESO-zorg kunnen (helpen) starten. En we precies weten waar we op moeten letten.

Borgen duurzame financiering
MESO-zorg wordt nu nog betaald uit tijdelijke financiering van de zorgverzekeraar en overheid. We willen dat de betaling van MESO-zorg voor alle ouderen bereikbaar is en blijft. Zoals ook de zorg van de huisarts dat is. Daarom zijn we in gesprek met veel organisaties en mensen die hierover kunnen meepraten. Zodat we uiteindelijk niet meer afhankelijk zijn van tijdelijke geldstromen en MESO-zorg een duurzame plek heeft.

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO