Header figuur
Header figuur

MESO Toolbox

MESO Toolbox:

1. Een kwaliteitsbeschrijving met diverse bijlagen.
2. Een memo over kostprijs en organisatie.
3. Een boek met portretten en verhalen van de ‘mensen van MESO’, de zorgverleners en de projectleiders.

Inleiding
MESO-zorg is ontwikkeld en beschreven door Ester Bertholet. Om te komen tot structurele borging van deze bewezen effectieve vorm van zorg gaf het ministerie van VWS Stichting MESO de opdracht de effecten van MESO-zorg in andere regio’s te onderzoeken. Er werden MESO-praktijken opgericht in Tiel, Zoetermeer en Rotterdam, en ook daar werden indrukwekkende resultaten op gezondheid, tevredenheid, kosten en kwaliteit van zorg gezien.

“Bespreekdocumenten”
Een specifieke betaaltitel met MESO-kwaliteitsstandaard komt er niet. Een generieke betaaltitel voor ’trajectfinanciering kwetsbare oudere’ wel, voorzien per 1-1-2025. Ervaringen op het gebied van kwaliteit in dit project zijn beschreven in een MESO Toolbox. Tegelijkertijd heeft de ervaring geleerd dat het tot stand komen van MESO-zorg om veel meer vraagt dan uitwisseling van (papieren) informatie. Desalniettemin zijn deze documenten waardevol en het delen en het lezen waard. Daarnaast is het waardevol een dialoog met elkaar te hebben en blijven voeren. Welke visie deel je, welke uitdagingen zie je, wat vraagt de lokale situatie en de actuele context, hoe krijg je de juiste voorwaarden georganiseerd, en zo meer.

Doorontwikkeling
Stichting MESO zal in samenwerking met de MESO-praktijken in de periode tot aan 1-1-2025 verder werken aan deze kwaliteitsbeschrijving, evenals aan één of meerdere vormen van kwaliteitsborging.

“Zo maken we samen de kwaliteit hoger, de patiënt krijgt meer passende zorg en zo wordt niet alleen het ziekenhuis maar ook de huisarts ontlast” - Joëlle Suijkerbuijk, internist-ouderengeneeskunde MESO-team Velp/Arnhem
Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO