Header figuur
Header figuur

Tweede MESO-pilot van start in Zoetermeer

Na Tiel is Zoetermeer de tweede pilot waar MESO-zorg van start gaat. De eerste patiënten zijn al gezien door het nieuwe MESO-team!

MESO staat voor Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde. Een nieuw team van enthousiaste specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en secretariaat gaat aan de slag om thuiswonende ouderen met complexe problematiek te ondersteunen. Een aantal huisartsen in Zoetermeer draagt deze patiënten bij MESO Zoetermeer aan.

In een relatief korte tijd verzorgt het MESO-team diagnostiek in de volle breedte en organiseert het de behandeling en begeleiding. Deze behandeling nemen we (voor het meest complexe deel) voor een aantal maanden volledig over van de huisarts. Na gemiddeld een half jaar ronden we af en dragen we over aan het bestaande netwerk van de huisarts.

Zorg voor ouderen is natuurlijk niet nieuw, maar deze intensieve inzet van diagnostiek en behandeling direct naast en samen met de huisarts in de eerstelijn, is wel een concept dat op deze manier niet elders wordt ingezet.

We gaan er ook in Zoetermeer iets moois van maken!

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO