Header figuur
Header figuur

Jubileum Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet (POGB)

Op 18 november viert de POGB  haar 10 jarig bestaan. Ester Bertholet startte als eerste SO in Nederland een praktijk in de eerste lijn. Dicht bij de huisartsen van het gezondheidscentrum EénPlus te Velp. Korte lijnen en veel investeren in de kwaliteit van de samenwerkingsrelatie. De kern van de zorg die destijds geboden werd en die nu geboden wordt is hetzelfde: in een afgebakende periode, met de huisarts als hoofdbehandelaar, de regie voeren bij een multidisciplinair team dat hoog complexe problematiek van thuis wonende ouderen behandelt. Met een holistische benadering en gericht op kwaliteit van leven van de oudere in plaats van optimale behandeling van de ziekte. En daarbij met de consultaire inzet van medisch specialisten.

Veranderingen ten opzichte van 10 jaar geleden zijn er ook. De praktijk is uitgebreid. Ook in Arnhem Noord en Arnhem Malburgen wordt MESO zorg geboden. Het team is daarbij gegroeid en verzelfstandigd en inmiddels maakt een praktijkmanager onderdeel uit van het team. En een grote verandering is natuurlijk de start van het MESO-project waarbij de werkwijze van POGB onder de verantwoordelijkheid van het MESO bestuur in 3 andere regio’s wordt uitgevoerd en we al werkend leren, ontdekken en onderzoeken hoe MESO-zorg ook in andere regio’s gestalte kan krijgen.

Tijd dus om het 10 jarig bestaan te vieren. Het POGB-team viert dit feestje met de collega’s in de regio met wie zij samenwerkt.

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO