Header figuur
Header figuur

Met VWS en NZa in gesprek over de voortgang

Hobbels en successen

Medio juni vond de tweede tussenevaluatie van het MESO-project plaats. Samen met het ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit hadden we een mooi gesprek over de stand van zaken rondom MESO-zorg. Een gesprek over de successen die we al kunnen vieren, maar ook over de hobbels die we op ons pad tegenkomen.

Een belangrijke hobbel is dat we ouderen met een Wlz-indicatie niet langer MESO-zorg kunnen bieden, nu MESO-zorg gefinancierd wordt vanuit de experimenteerruimte GZSP. VWS en NZa denken volop mee over mogelijke oplossingen. Ook onderzoeken we een door het Zorgkantoor geboden handreiking.

In beweging
Gelukkig konden we tijdens de evaluatie ook veel goed nieuws delen. Zo loopt de pilot-praktijk in Zoetermeer zeer goed, geeft de dynamiek in de pilot-praktijk in Tiel veel leerzame inzichten en kan de pilot-praktijk in Rotterdam na de zomer met de zorg starten. Verder is Significant Public als onderzoeksbureau druk bezig met hun onderzoek naar de pilots. De Indruk, een IT-ondernemer uit Ede, ondersteunt ons in de digitalisering van de onderzoeksvragenlijsten. Ook waren er uiteenlopende ontmoetingen tussen de MESO-praktijk in Velp en de pilots om kennis te delen en nieuwe inzichten op te halen.

Terug naar vorige pagina
Header figuur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door te versturen gaat u akkoord met het privacybeleid van MESO